Duurzaamheid?

Duurzaamheid! Wat is dat toch een interessant onderwerp. Veel mensen zijn tegenwoordig met duurzaamheid bezig, en ieder op zijn of haar eigen manier. Ook ik ben veel met duurzaamheid bezig in mijn dagelijks leven en binnen mijn bedrijf. Voor mij gaat duurzaamheid binnen mijn bedrijf over mijn zorgzaamheid voor de natuur  uitdragen naar de buitenwereld. Deze aarde heeft ons heel veel moois te bieden en ik vind dat we daar liefdevol mee om mogen gaan. De producten die in mijn webshop te koop zijn, zijn daarom gemaakt van recyclede materialen die zo min mogelijk belastend zijn voor het milieu.  En wauw wat voelt dat goed! Zelfs het verpakkingsmateriaal wat ik gebruik om de producten beschermend in te pakken is materiaal wat al een keer is gebruikt.

IMG_1302

Je kent het vast wel, je hebt een klein dingetje via internet gekocht en wanneer de postbode aanbelt staat hij daar met een enorme doos. Een soort grabbelton met bubbeltjesplastic waartussen ergens je aankoop te vinden is. Oké oké… misschien overdrijf ik een beetje 😉 Maar zoiets dergelijks komt wel eens voor toch?
Vroeger gooide ik al het plastic gewoon weg zonder erbij na te denken. Nu leg ik het opgerold in mijn kast zodat ik daarmee mijn producten kan verpakken. Dat is fijn want op die manier wordt al het plastic nog een keer gebruikt voordat het de plastic recycle bak in gaat.

Genoeg over verpakkingsmateriaal.
Duurzaamheid gaat voor mij niet alleen over zorgzaam met de natuur omgaan. Het gaat voor mij ook over verbondenheid. Verbondenheid met de natuur, verbondenheid met elkaar, verbondenheid met jezelf. Uiteindelijk is alles energie, zijn we afkomstig uit dezelfde bron en is alles en iedereen dus verbonden met elkaar.  Hoe meer verbinding ik voel met mezelf, hoe meer ik verbinding voel met alles om mij heen. En dat is fijn want het brengt een gelukkig gevoel met zich mee. Ik denk dan ook dat de mate waarin je je gelukkig voelt, nauw samenhangt met de mate waarin je verbondenheid kan voelen in alle aspecten van je leven.

Biologisch, vegetarisch en (geregeld) veganistisch eten is hier een voorbeeld van. Ik voel me hierdoor meer verbonden met de natuur en voel me daardoor ook meer verbonden met mezelf. Het is alsof er een soort positieve spiraal ontstaat van bewustwording, verbondenheid en liefde. Vanuit bewustwording/verbinding met jezelf maak je bijvoorbeeld de keuze om biologisch te gaan eten, waardoor je dus liefdevol bent naar de natuur. Je voelt meer verbinding met de natuur en met datgene wat je eet, je ontvangt fijne voeding en dat geeft je allemaal een goed gevoel, je voelt je daardoor nog meer verbonden met jezelf. Dit maakt dat er ruimte ontstaat voor een nieuwe laag in bewustzijn. Vanuit deze nieuwe laag in bewustzijn, maak je weer volgende (waarschijnlijk nog liefdevollere) keuzes in je leven, die weer bijdragen aan meer verbondenheid en liefde. Ga zo maar door!  Whajohhhhh!!! Dat klinkt toch super gaaf! 😀

We kunnen met zijn allen een nog mooie en liefdevolle wereld  creëren als we meer in verbinding gaan met onszelf! Haha de zin: “Een betere wereld begint bij jezelf” is zoooo waar!!!

Ik ben heel benieuwd wat jouw kijk is op het onderwerp duurzaamheid! Wat betekent duurzaamheid voor jou? en hoe speelt dit een rol in jouw leven? Reageren mag hieronder! En delen mag natuurlijk ook! 😉

Liefs

Samira

cropped-logo-met-pijltjes5.jpg

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s